Van Agile professional naar Agile Coach

Voor iedereen die wil begrijpen hoe Agile transformaties begeleid moeten worden op team- en individueel niveau

De kracht van de Agile Coach

Download Whitepaper

Vul het formulier hieronder in om onze whitepaper te downloaden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is een Agile Coach?

Vraag jij je ook af wat een Agile coach nu eigenlijk doet. Waarom is zo’n rol nodig in organisaties? Kortgezegd: in de 21ste eeuw hebben we de uitdaging om productiviteit van kenniswerkers te vergroten. Meer werken aan vergroten van bewustzijn dan werken aan verbeteren van productielijn. Hoe kan je iemands bewustzijn vergroten, laat staan het collectieve bewustzijn van een team, afdeling, organisatie? Dat doet een coach. En wat als een organisatie nogal stijf en onveranderbaar lijkt maar wel heel graag meer aanpassingsvermogen zou willen kweken? Het Agile gedachtegoed biedt handvatten.

Agile werken is een organisatie kwaliteit: in staat zijn om snel en gemakkelijk te bewegen. In hoeverre kan de organisatie zich aanpassen aan een veranderende, complexe omgeving? Agile werken is ook een houding: een no-nonsense focus op resultaten halen en daarbij onnodige regeltjes schrappen. Agile is geen doel op zich. Het is een middel om te overleven. Organisaties, vooral de grote logge, investeren in digitalisering en verandering van het business model. Dit op de schop gaan van de organisatie heeft gevolgen voor werkwijzen, werkcultuur, en organisatie structuur.

Steeds vaker vragen organisaties uit het bedrijfsleven en bij de overheid om hulp. Zij willen graag goed starten en het Agile gedachtegoed juist hanteren.

  • Managers vragen zich af hoe zij de voordelen van Agile werken verkrijgen.
  • Business analisten, applicatie beheerders, specialisten hebben vraagtekens. Is Agile het nieuwe kunstje voordat ik gewoon mijn werk kan doen?
  • Reeds Scrummende teams willen graag hulp om de nieuwe aanpak uit te dragen. Zij zijn enthousiast geworden, maar de status quo maakt het hun moeilijk.

Alleen al het woord ‘Agile’ brengt heel wat te weeg!

Hoe tovert de Agile coach voordelen van agile werken tevoorschijn, klinkende resultaten? Dat doet de Agile coach door de waardes, principes en aanpak scherp te spiegelen en de uitvoer door indirecte invloed te bewaken. Het principe van vreemde ogen dwingen. Stelregel: verandering voelt niet lekker. Ons menselijk brein zoekt herhaling in patronen en Agile is het vermogen om aan te passen, blijvend te kunnen veranderen. De Agile coach dwingt dit discomfort en stuwt zo snellere verandering.

demo

Over Gladwell Academy

Gladwell Academy traint professionals op het snijvlak van management, IT en innovatie. Data en technologie hebben een groeiende impact op alle aspecten van het werkende leven; bij Gladwell Academy leren mensen om deze naar hun hand te zetten, om zo de maximale meerwaarde uit hun eigen positie, passies en rol te halen.

Als enige in Nederland hebben wij de keuze gemaakt ons volledig op training te richten, om daarin de hoogste kwaliteit te bereiken. Gladwell Academy biedt op dit moment programma’s in Information Management, Big Data, Agile en het Scaled Agile Framework (SAFe). We trainen professionals in overheid en bedrijfsleven in onder andere Nederland, Londen, Duitsland, India en Australië. In 2016 waren we de grootste aanbieder van Scaled Agile trainingen in Europa (bron: Scaled Agile).
Bij Gladwell Academy zien we dat door de impact van technologie en data het zelf-organiserend vermogen van mensen groeit, in alle lagen van de beroepsbevolking. Iedereen is in principe direct en holografisch verbonden met elkaar, en met de voor hen relevante informatie. Daardoor verdwijnt veel van de noodzaak tot hiërarchische structuren en chains-of-command. Het resultaat is meer zelfsturing en verantwoordelijkheid, naast meer plezier en tevredenheid in het werk. Wij omarmen deze ontwikkeling van harte, en we leren mensen om er actief en kundig mee om te gaan.

Download de whitepaper!

Wil je aan de slag als Agile Coach?